2022-02-13

Masterclass Information Design

Het visualiseren van data is geen neutrale bezigheid. Door gegevens te organiseren beïnvloed je de manier waarop deze begrepen kunnen worden. Daarmee produceer je dus kennis. Het bewust vormgeven van de (tussentijdse) resultaten is daarmee van vitaal belang voor een degelijk uitgevoerd onderzoek.


Om studenten te helpen kritisch te staan tegenover het eigen gebruik van data en ze de vaardigheden te geven om deze krachtig en zinvol te visualiseren, organiseert FUR een intensieve tweedaagse Masterclass onder leiding van vormgever en specialist Information Design Erik van Gameren (o.a. NRC). Kunstenaar, onderzoeker en vormgever Joost Grootens (SJG) zal een lezing geven over de wijze waarop visualisaties onze kennis organiseren.


De Masterclass vindt plaats op vrijdagmiddag 8 en zaterdag 9 maart in Atelier 300C in Amersfoort. Alle studenten van de zes Academies van Bouwkunst zijn welkom om deel te nemen. Aanmelden is verplicht en de capaciteit is beperkt. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar Matthijs Ponte op mp@futureurbanregions.org. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat ze reeds voorafgaand aan de Masterclass een beetje huiswerk toegestuurd zullen krijgen.


De voertaal van de masterclass is Engels.